Tippek készülődéshez, húsvéti menühöz és dekorációhoz

A húsvéti időszak sokkal jobb hangulatban telik, ha úgy készülsz az ünnepre, ahogy Neked a legjobb. Számomra a Húsvét inkább egy tavaszünnepre hasonlít: ilyenkor feldíszítjük a lakást, ültetünk egy rakás virágot a kertbe és néhány szál vágott virágot a házba is teszünk. Ahogy hosszabbodnak a nappalok, igyekszem egyre többet a friss levegőn lenni és aktívan pihenni.

Ezek az én tippjeim a húsvéti készülődésre,

Nincs húsvét kalács nélkül

Vannak olyan ételek, amelyek nélkül el sem tudjuk képzelni a Húsvétot. Nekem a kalács pont ilyen. Limarának van egy nagyon szuper receptje a klasszikus kalácsra, amit én rendszeresen elkészítek, de ha valami újszerűre vágysz, bátran ajánlom, hogy próbáld ki a kalács sajtos-zöldfűszeres verzióját is, amelynek a receptjét megtalálod a honlapomon. Piszok egyszerű, és egészen különleges. Akár édes, akár sós kalácsot sütsz otthon, az egészen biztos, hogy a bolti társait messze felülmúlja majd.

Takarítás? Csinosítás!

Nem vagyok annak a híve, hogy a nagyobb ünnepek előtt belerokkanjunk a házimunkába. Nincs is annál rosszabb, mint amikor azzal telik el az oly értékes szabadidőnk, hogy egész álló nap takarítunk. Én inkább arra szavazok, hogy oszd fel kisebb részekre a munkát és az előtte lévő hetet szánd arra, hogy minden nap egy-egy helyiséget rendbe teszel. Így mire eljön az Ünnep, már nem kell azzal foglalkoznod, hogy suvickolod az ablakokat. (És magunk közt szólva az sem tragédia, ha nem csillog-villog az egész ház.) Tegyél ki inkább különböző tavaszi és nyuszis dekorációkat, ezzel feldobod majd az egész lakás hangulatát. Remek ötleteket találhatsz a Pinteresten, amelyeket akár gyerekekkel együtt is el tudtok készíteni.

Családlátogatás

Húsvétkor hagyományosan összegyűlik a család apraja-nagyja. Mivel szuper időt jósolnak a hétvégére, ugorjatok ki a közeli rétre, erdőbe, vagy keressetek fel egy tavat és piknikezzetek egy jót együtt. Mindenképpen dobjatok be a kosárba egy takarót is, hogy legyen mire leheverednetek, és ne feledkezzetek el a keletkezett szemét összeszedéséről sem. A kirándulásra vigyél Magatokkal pár szem zabkekszet, így ha útközben megéheztek, lesz mihez nyúlnotok.

Locsolkodás

Gyerekként sosem voltam a locsolkodás nagy rajongója, de amióta van két kislányom, valahogy megváltozott a viszonyom hozzá. Örömmel tölt el, hogy együtt festjük a tojásokat és közösen készítjük el a most már hagyománnyá vált kókuszgolyót is. Szerencsére imádnak kézműveskedni és a konyhában tüsténkedni, így igazi móka a készülődés.

Ajándékozás

Ugyan húsvétkor általában csak a gyerekeknek szokott ajándékot hozni a húsvéti nyuszi, mi lenne, ha idén a kedvesedet vagy a barátaidat is meglepnéd valamivel? Nem kell feltétlenül nagy ajándékban gondolkodnod, annak is biztosan örülni fognak, ha egy apró figyelmességgel a kedvükben jársz.

Én-idő

A hosszú hétvégén szoríts időt egy kis kényeztetésre is. Olvasni szeretnél? Vagy mozogni egy jót? Esetleg beülni egy forró kád vízbe? Jutalmazd meg Magad egy kis törődéssel, mert mindenkinek jár 🙂

Én már nagyon várom ezt a négy napot, hogy együtt legyünk, vannak már fix programjaink és van egy rakás ötletem is, hogy miként töltsük el a szabadidőnket. De egy biztos, hogy nem szeretném belesűríteni magunkat semmilyen korlátok és kötelezettségek közé.

Remélem, Neked is szuperül fog telni ez a pár nap, érezd jól Magad és Kellemes Ünnepeket!