Szia!Dóri vagyok.

ÉLETEM ÁLLOMÁSAI

BELVÁROS

Itt kezdődött minden

Tősgyökeres budapesti, belvárosi lány voltam. A Fővám tér közelében születtem, ott éltünk a nagyszüleimmel, szüleimmel és nővéremmel együtt 2 éves koromig. Aztán elköltöztünk a nagyszüleimtől az Alkotmány utcába, a Parlamenttől pár saroknyira. Ott éltem a húszas éveim elejéig.

Azt persze nem mondom, hogy egész gyerekkoromban nem láttam egy gyümölcsfát sem, de az én sztorim nem a tipikus “anyukámmal együtt szedtük a barackot a kert végében a fáról, majd aztán együtt készítettük a lekvárt órákon át” történet.

NAGYMAROS

Az első lekvárom

Gyakorlatilag egy véletlen folytán úgy hozta  az élet 2000-ben, hogy Nagymarosra költöztem, ahol a kert tele volt különböző gyümölcsökkel. Adott volt, hogy valamit kellene kezdeni velük, a lekvár főzés pedig a lehető legkézenfekvőbb dolognak tűnt, mivel mindig is szerettem a konyhában tüsténkedni

Emlékszem, hogy az első saját készítésű lekvárom ribizliből készült. Akkor döbbentem rá, hogy mennyivel, DE MENNYIVEL finomabb az a lekvár, aminek a nagy része gyümölcs, és nem cukor.

Innentől kezdve pedig már nem volt visszaút ? Újabb és újabb kombinációkkal, fűszerezésekkel kísérleteztem, és nagyon élveztem.

CSOPAK

Szerelem az első kortyra

A szörp készítésre pár év csúszással kattantam rá. Nagyon szeretem a levendulát, szinte minden formában (szappan, illóolaj, parfüm, testápoló). Amikor a nagyobbik lányommal először voltunk nyaralni a Balatonon, Csopak környékén találkoztam a levendula szörppel egy étteremben.

Megláttam, megrendeltem és megszerettem – azonnal! És onnantól kezdve tudtam, hogy ilyet nekem készítenem kell magunknak. Azóta folyamatosan ültetem a levendula töveket, hogy meglegyen a megfelelő utánpótlás ?

PÓCSMEGYER

Az életem

2021. elején elköltöztünk Pócsmegyerre, a Szentendrei-szigetre, jelenleg is itt készítem a lekvárokat, valamint a szörpöket. Két kislányom van, akik a leghűségesebb kóstolóim, és legfőbb segítségeim – főleg, ha címkézésről van szó 🙂


Ha szereted Te is a különlegesebb ízeket, fontos számodra, hogy ne legyen agyoncukrozva a lekvár, hogy a szörp természetes összevetőkből készüljön, akkor nézz körül a termékek között, és kóstold meg Te is a finomságokat!

 

Bízom benne, hogy megtalálod Te is a kedvenceidet!

 

Üdv

Cserey-Horváth Dóri