Aki közelebbről ismer, az tudja, hogy egyrészt imádok sütni, másrészt pedig imádok gasztro ajándékokkal kedveskedni különböző ünnepek alkalmával. Rengeteg receptem van, de gyakran kísérletezem újakkal. A linzer régóta nagy favorit nálam. 2010-ben, amikor Nagymaroson laktunk minden hétvégén elugrottunk a helyi cukrászdába, és a kávé mellé rendszeren diós linzert kértem – azóta töretlen nálam a népszerűsége 🙂 A „sima” tésztát annyival dobtam fel, hogy a liszt egy részét darált mandulával helyettesítettem – mondhatom, szuper lett!

Ez a süti azon túl, hogy nagyon finom, remek gasztro ajándék is: a kekszeket kösd át egyszerűen egy szép szalaggal, tedd be egy díszes celofán tasakba, vagy helyezd el őket egy gyönyörű ünnepi fémdobozba. Az ajándékozott egészen biztosan örülni fog!

 

Hozzávalók

200 gr finomliszt

100 gr darált mandula

200 gr vaj

100 gr porcukor

ILLATOS ALMA lekvár

Elkészítés

A lisztet, a mandulát, a puha vajat és a porcukrot gyúrd homogén tésztává, és tedd be a hűtőbe legalább egy órára. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb 3-4 mm vastagságúra és sütikiszúróval szaggasd ki. Helyezd sütőpapírral borított tepsire a formákat és 170 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt süsd készre őket. Nekem ebből a mennyiségből 2 tepsi jön ki.

Amikor kihűltek a kekszek, ILLATOS ALMA lekvárral „ragassz össze” egy-egy formát.

Mielőtt nekiesel, várj egy fél órát legalább, amíg a tészta picit magába szívja a lekvárt 🙂

Jó étvágyat!