ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a LekvárMűhely képviseletében Cserey-Horváth Dóra. (2112 Veresegyház, Mandula utca 9., adószám: 53656416-1-33, továbbiakban: Szolgáltató) és az elektronikus szolgáltatást igénybe vevő vásárló (a továbbiakban: Vásárló) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (továbbiakban: Felek)

1. Magamról

A webáruházat olyan szolgáltatásokkal és lehetőségekkel igyekeztem felépíteni, hogy Vásárlóim minél egyszerűbben megtalálhassák, kiválaszthassák és megvásárolhassák a keresett terméket.
A webáruház funkcióit igyekeztem a felmerülő igényekhez igazítani, és ezen túlmenően próbálom megkönnyíteni, segíteni a vásárlást. A legmegfelelőbb termék kiválasztásának elősegítésére igyekszem Vásárlóinknak a lehető legtöbb információt nyújtani a kiválasztott termékekre vonatkozóan.

2. Vásárlóimról

2.1. A webáruházban megtalálható bármely áru vásárlója lehet bármely, szolgáltatásaimat igénybe vevő természetes személy, jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet.

2.2. Kérlek, amennyiben rendelni szeretnél, a termékek kosárba helyezését követően add meg a személyes adataidat, valamint válaszd ki a Neked tetsző szállítási módot.

3. Vásárlás, megrendelés

A webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A Felek közötti szerződés a megrendelő adatlap valamennyi kötelezően kitöltendő mezőjének kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően, a Megrendelés elküldése gombra való kattintással jön létre. A felek között ily módon, magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül.

4. Jogi és e-környezet

4.1 A webáruházból történő vásárlásokat az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv.) továbbá a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) Korm.rendelet, a fogyasztóvédelemről szóló 1997.évi CLV. törvény, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959.évi IV. törvény szabályozza.

4.2 A webáruház üzemeltetője Cserey-Horváth Dóra, 2112 Veresegyház, Mandula utca 9. (adószám 53656416-1-33)

5. Árak

5.1. A webáruházkban feltüntetett valamely szolgáltatás kizárólag akkor ingyenes, ha az külön feltüntetésre kerül, ellenkező esetben annak igénybe vételéért minden esetben az ott feltüntetett ellenértéket kell vásárlónak megfizetnie. Az árváltoztatás jogát fenntartom. Az árváltozások akkor lépnek életbe, amikor a webáruházban
online megjelennek. Az árak minden esetben a Magyarország törvényes fizető eszközében kerülnek megállapításra. A közölt árak a házhozszállítás költségeit a [7] pontban ismertetettek szerint tartalmazzák.

5.2. Amennyiben minden gondosságom ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő „0” Ft-os vagy „1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az vásárló elállhat vásárlási szándékától.

6. Fizetési lehetőségek, feltételek

6.1 A weboldalon keresztül leadott rendeléseidet banki átutalással, bankkártyás fizetéssel (szolgáltató: Barion) és utánvétellel tudsz rendelni.

6.2 Amennyiben banki átutalással szeretnél fizetni, kérlek, írd be a közleménybe a megrendelés azonosítódat. A rendelésedet akkor tudod átvenni, illetve akkor tudom útnak indítani, amikor megérkezik a számlára az összeg. Banki átutalás esetén kérlek, hogy ezt a bankszámlaszámot használd: Horváth Zsolt, 10102244-62195300-01004001.

6.3 A bankkártyás fizetési lehetőséggel akkor tudsz élni, amennyiben rendelkezel olyan bankkártyával, amely alkalmas az interneten keresztül történő vásárlásra. A bankkártya adatokat semmilyen módon nem rögzítem. A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni online áruházunkban.
A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló e-pénz kibocsátó, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Fizetéshez használhatod

● Mastercard vagy Maestro bankkártyádat
● Visa vagy Electron bankkártyádat
● Amex bankkártyádat

A bankkártyás fizetésnek a vásárló részére nincsen felára.

6.4 Utánvéttel csak abban az esetben tudsz fizetni, ha személyesen találkozunk.

7. Átvételi lehetőségek, a csomagküldés feltételei és díjai

7.1 Veresegyház területén
● személyes átvétel: lehetőséged van személyes átvételre a 2112 Veresegyház Mandula utca 9. alatt. Ha ezt az átvételi módot választod, kérlek, egyeztessünk előre időpontot.
● kiszállítás: Veresegyház területén 500 Ft a kiszállítási díj. Amennyiben 2 000 Ft
feletti a rendelésed, nem kell fizetned.

7.2 Budapest és Pest megye területén
a Magyar Posta vagy a FoxPost csomag automatáihoz tudod kérni a rendelésed.
A csomagszállítás díja Budapest és Pest megye területén:
● a Magyar Posta által üzemeltetett csomag automatára történő szállítás esetén: 890 Ft,
● a FoxPost által üzemeltetett csomag automatára történő szállítás esetén: 890 Ft.

7.3. A szerződésben vállalt határidőn belül történő teljesítésért mindent megteszek. Ha a szerződést ennek ellenére mégsem tudom teljesíteni, haladéktalanul tájékoztatlak, és részedre az esetlegesen már megfizetett összeget visszatérítem.

7.4. Kérlek, a csomagot kézbesítéskor vizsgáld meg, és ha sérült, azonnal jelezd felém, hogy a csomagküldő cég részére továbbítani tudjam a panaszt. Reklamációt az esetleges sérülésekről az átvétel után nem tudok elfogadni!

8. Jótállás, Szavatosság, Garancia:

8.1. Kizárólag jó minőségű, hibátlan termékeket forgalmazok. Az egyes termékek forgalmazása mindenben megfelel a hatályos magyar jogi előírásoknak. A garanciális igényt kérlek, írásban jelentsd be nekem.

8.2. Ízgarancia
A termékekre ízgaranciát vállalok. Amennyiben a választott lekvár vagy szörp nem nyeri el maradéktalanul a tetszésedet, küldd vissza, és választhatsz egy másik finomságot!

9. Árutájékoztató

9.1. A webáruházban minden forgalmazott áru képe és lényeges tulajdonságait feltüntető termékleírása megtalálható.

9.2. Amennyiben a webáruházban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban a weboldalon közölteknél több információra van szükséged, kérjük, fordulj hozzám.

10. Vevő elállási joga

10.1. Amennyiben természetes személyként regisztráltál, a szerződéstől számított 14 (tizennégy) munkanapon belül indokolás nélkül elállhatsz. Az elállás joga attól a naptól kezdődően gyakorolható, amikor az árut átvetted. Az áru
visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek a Téged terhelnek. Az áru ellenértékét legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 (tizennégy) napon belül térítem vissza.
Amennyiben élsz az elállási jogoddal, úgy köteles vagy a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 (tizennégy) napon belül visszaküldeni.

11. A szerződésről

11.1. A szerződésnek a nyelve a magyar.

11.2. A szerződéskötéshez szükséges, egymásra épülő technikai lépéseket a rendszer automatikusan kínálja fel. A folyamatot a megrendelés elküldéséig bármikor megszakíthatod. A megrendelés elküldését megelőzően lehetőséged van az általad bevitt adatokat ellenőrizni és az esetleges adatbeviteli hibákat javítani. Az elküldött megrendelés szerződéskötésre irányuló jognyilatkozatnak minősül. A szerződés akkor jön létre, amikor a megrendelés általam történő visszaigazolása általad hozzáférhetően megérkezik Hozzád. Amennyiben ez a megrendelés elküldésétől
számított 48 órán belül sem érkezik meg, partnerünk mentesül az ajánlati kötöttség alól.

11.3. Mindent elkövetek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseket tárgyalások útján rendezzük. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezése, szerződő felek értékhatártól függően a Budai Központi Kerületi Bíróság, illetve a Pest Megyei Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

12. Szerzői jogok, adatvédelem

12.1. A webáruház oldalain található összes adat, kép, információ és a honlap design-ja, felépítése a honlapon látható formában szerzői jogi védelem alatt áll. Ezen elemek jogtulajdonosi hozzájárulás nélküli felhasználása a szerzői jogok megsértése miatti jogkövetkezményekkel jár.

12.2. Az ügyfelek adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései az irányadóak. A rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolom, azokat harmadik félnek nem adom ki. A webáruház üzemeltetőjeként az oldalak használata során betartom a vonatkozó adatvédelmi törvények és rendelkezések előírásait.