A túrós rétes kivételesen nem gyerekkori kedvenc 🙂 Nem is igazán emlékszem, hogy gyerekként ettem-e rétest… Azt viszont tudom, hogy itt, Veresen volt régen egy nagyon jó réteses, amit időről-időre felkerestünk, és feltankoltunk. Sajnos bezárt, így aztán rétes nélkül maradtunk. És tulajdonképpen innen jött az ötlet, hogy megpróbálom magam elkészíteni. Teljesen más lett az eredmény (leginkább a tészta különbözik), mint amit korábban vettünk, de nekem a saját is nagy kedvenc lett.

Sokan csak 3 lappal készítik, nekem úgy a legfinomabb, ha 4 lap kerül egy rúdba 🙂

HOZZÁVALÓK

8 db réteslap

15 dkg vaj

50 dkg túró

2 tojás

2 ek olaj

35 gr búzadara

0,7 dl víz

2 ek porcukor

10 dkg tejföl

ELKÉSZÍTÉS

Érdemes a vaj felolvasztásával kezdened, mert mire a rétesek megtöltéséhez jutsz, pont le fog hűlni langyosra. Amíg a vaj olvad, pirítsd meg a búzadarát az olajon, majd öntsd fel a vízzel, és zárd el alatta a gázt. Kissé törd össze a túrót, majd keverd hozzá a tojásokat, a porcukrot, a tejfölt és a már megduzzadt és kissé lehűlt búzadarát.

A réteslapokat kend meg az olvasztott vajjal (én 4 lapot használok egy rúdhoz), majd tedd bele a töltelék felét. Tekerd fel jó szorosan, majd kend meg a rétesek tetejét is vajjal. Készítsd el mindkét rudat, és tedd 190 fokra előmelegített sütőbe. Kb 30-35 perc alatt sülnek készre.

Tálalás előtt hintsd meg porcukorral és tálald 230GR BOLDOGSÁG lekvárral.

Jó étvágyat!